تاریخ : شنبه 24 آذر - فارسی | En
قرار گرفتن عضو هیأت‌علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در لیست پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸

دکتر سید مهدی جعفری عضو هیأت‌علمی دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در لیست پژوهشگران پراستناد دنیا در سال ۲۰۱۸ قرار گرفت.

دکتر محمدجواد دهقانی ، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: پایگاه استنادی وب آو ساینس (WOS) هر ساله فهرست پر استناد ترین پژوهشگران دنیا را منتشر می کند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دکتر دهقانی اظهار داشت: در این فهرست پژوهشگران تاثیرگذار در سطح دنیا که با دریافت میزان استناد بالا، نقش پر رنگی در انتقال علم و دانش در عرصه بین المللی ایفا می کنند، مشخص و معرفی می شوند.

وی افزود: این فهرست تنها مقالات پراستناد در مجلات حوزه علوم و علوم اجتماعی را مورد بررسی قرار می دهد که در پایگاه وب.آو.ساینس در بازه زمانی ۲۰۰۶ الی ۲۰۱۶ منتشر و مورد استناد قرار گرفته اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت : این مقالات از پایگاه شاخص های اساسی علم Essential Science Indicators (ESI) استخراج می شوند و تنها درصدی از نویسندگان برتری که دارای مقاله در این پایگاه باشند، در فهرست نویسندگان پراستناد ظاهر می شوند.

دکتردهقانی اظهار داشت: فهرست سال ۲۰۱۸ در حدود ۶۰۰۰ پژوهشگر را به عنوان پژوهشگر پراستناد در سطح دنیا معرفی کرده و در این بین در حدود ۴۰۰۰ پژوهشگر در ۲۱ حوزه موضوعی خاص فعالیت داشته اند و در حدود ۲۰۰۰ نفر در حوزه‌های میان‌رشته‌ای فعالیت داشته اند و حوزه میان رشته‌ای امسال برای اولین بار در بین موضوعات گنجانده شده و افرادی که دارای تأثیر میان رشته‌ای هستند با یافتن کسانی که دارای تأثیر معادل در ۲۱ حوزه موضوعی هستند شناسایی و تعیین شده‌اند.

وی افزود: در لیست منتشر شده از پراستنادترین دانشمندان جهان، از کشور ایران نام ۱۶ پژوهشگر دیده می‌شودکه نسبت به تعداد دانشمندان پراستناد در سال ۲۰۱۷ این تعداد به بیش از دو برابر رسیده است.

سرپرست ISC گفت: در لیست پژوهشگران پراستناد سال ۲۰۱۸، نام ۱۴ کشور اسلامی مشاهده می شود، این تعداد در سال ۲۰۱۷، ۱۱ کشور و در سال ۲۰۱۶، ۷ کشور بوده است. این نکته می‌تواند حضور بیش از پیش پژوهشگران کشورهای اسلامی در حوزه های علمی باشد.

دکتر دهقانی در ادامه گفت: پژوهشگران برگزیده بیش از آنکه با کمیت تولید علم شان شناخته شوند به کیفیت تولیدات علمی شان شناخته می شوند. این گروه از پژوهشگران توانسته اند مرجعیت دنیای علم را کسب کنند و برخی کشورها برای جذب نخبگان علمی برنامه‌های عملیاتی ویژه‌ای دارند. نگاهی به ملیت اصلی برندگان جوایز علمی این واقعیت را نمایان می سازد که بخش قابل ملاحظه ای از این برندگان، نخبگان مهاجر هستند.

شایان ذکر است: دکتر جعفری، سال گذشته به عنوان پژوهشگر برگزیده کشور نیز مورد تقدیر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.