تاریخ : شنبه 24 آذر - فارسی | En
رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان: قانون جامع مدیریت خاک در کشور وجود ندارد

همایش روز جهانی خاک با حضور تعدادی از مدیران استانی در تالار خلیج فارس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این همایش گفت: در کشور ما قانون جامع مدیریت خاک وجود ندارد و بیش از ۱۲ سال است که این لایحه در مجلس شورای اسلامی به تصویب نرسیده است.

دکتر علی نجفی‌نژاد افزود: پنج دسامبر هرساله به عنوان روز جهانی خاک نامیده می‌شود و هر ساله در نقاط مختلف دنیا در این روز برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این برنامه‌ها در راستای اهمیت و ضرورت مسئله خاک است تا بتوانند سطح آگاهی مردم، مسئولان و سیاستگذاران را در زمینه خاک و فرسایش آن افزایش دهد.

وی تصریح کرد: استان گلستان با چالش جدی فقر خاک کشاورزی و مشکلاتی مانند فرسایش و کاهش حاصلخیزی خاک، امکان وقوع مستمر سیلاب و کم‌شدن آبهای زیرزمینی روبه‌روست که تا کنون منابع مالی و انرژی زیادی برای حل این مشکلات مصرف شده اما این تلاش‌ها در راستای اولویت‌ها و اصول علمی نبوده و به نتایج مطلوب نرسیده است.

وی بیان کرد: نبود ثبات در سیاست‌ها یکی از آسیب‌های جدی این بخش است که در نتیجه آن همه ساله طرحهای جدیدی ارائه و بدون رسیدن به هدف به حال خود رها می‌شود.

دکتر نجفی‌نژاد تصریح کرد: پس از وقوع سیل سال ۸۰ و ۸۱ در استان گلستان مقرر شد ۱۳۰ هزار هکتار از اراضی شیبدار استان گلستان تثبیت شوند اما از آن زمان تاکنون فقط ۱۰ درصد از این اراضی توسط کاشت درختان تثبیت شده‌اند.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: امروزه فعالیتهای نامناسب کشاورزی سهم ۳۰درصدی در افزایش گازهای گلخانه‌ای دارد و برآوردها نشان می‌دهد که اگر این روند ادامه یابد در سال ۲۰۵۰، بیش از ۳۰ درصد بر میزان گازهای گلخانه‌ای افزوده می‌شود.

وی اظهار کرد: پدیده گرم‌شدن کره زمین، تغییر اقلیم، تغییر فصول، افزایش شدت بارندگی‌ها، کاهش نزولات جوی مثل برف، آب شدن یخهای قطبی و… به موضوع خاک و مدیریت نامناسب آن متصل هستند.

شایان‌ذکر است: در این همایش مهندس قزلسفلو مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا حسینی دادستان استان گلستان مطالبی را بیان کرد.