تاریخ : شنبه 24 آذر - فارسی | En
امیردریادار خانزادی:۹۳ درصد صادرات و ۸۳درصد از واردات کشور از طریق مرز دریایی انجام می‌شود

آیین گرامیداشت روز دانشجو و گردهمایی عظیم انقلابیون جوان  با حضور امیر دریادار خانزادی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی کشور در این همایش گفت: ۹۳ درصد صادرات و ۸۳درصد از واردات کشور از طریق مرز دریایی انجام می‌شود در حالیکه ۳۷ درصد از مرزهای کشور، آبی هستند و ۶۳ درصد از مرزهای ما، مرز زمینی هستند.

امیردریادارحسین خانزادی افزود: ایران با ۱۵ کشور همسایه است که از این میان با ۱۲ کشور همسایه مرز دریایی دارد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از دریا ابعاد مختلفی دارد که میزان بهره‌گیری از آن به جغرافیا، سیاست و دولتمردان، ویژگی مردم، گستردگی سواحل و کیفیت آنها مرتبط است همچنین دریا بزرگترین منبع تامین موادخام و مواد‌غذایی است.

وی تصریح کرد: گستردگی و پیوستگی آبهای سطح کره‌زمین یک سیستم پیوسته تحرک ایجاد کرد که این سیستم از طریق ۹ گذرگاه راهبردی به نام‌های تنگه هرمز، تنگه مالاکا، کانال سوئز، تنگه جبل‌الطارق، کانال پاناما، تنگه باب‌المندب و… بهم متصل هستند که ۳ تنگه هرمز، باب‌المندب و مالاکا به عنوان تنگه‌های راهبردی جهان شناخته می‌شوند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۵۸ ناوگروه نیروی دریایی ارتش به صورت شبانه روزی در خلیج عدن حضور دارند و از امنیت دریایی در مقوله صادرات و واردات کالاهای ایرانی دفاع می‌کند.

امیردریادار خانزادی افزود:خودکفایی در ساخت زیردریایی‌ها و تجهیزات موردنیاز این نیرو امروزه توسط جوانان کشور به وجودآمده است.

شایان‌ذکر است: در این آیین از مراد‌علی اسماعیل‌زاده، محمدحسین رحیمی، رحمت رضایی‌نژاد وعلیرضا افتخاری به عنوان کارمندان فعال فرهنگی و محمد طیبی، رمضانعلی پور‌علی، فاطمه نژادعینی، رضا موسی‌خانی، زهرا میرزاجان زاده، مهسا سمیعی، هانیه نوروزیُ زهرا خظیرنامنی و سارا سرایی به عنوان دانشجوی فعال فرهنگی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تقدیر به‌عمل آمد.

گفتنی است:دکترنجفی‌نژاد و بسیج دانشجویی دانشگاه، نشان ۶۰ سالگی دانشگاه و اطلس درختان و درختچه‌های دانشگاه و تصویر فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران  را به ایشان هدیه دادند، همچنین امیردریادار خانزادی نشان نیروی دریایی را به رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان اهدا کرد.