تاریخ : سه شنبه 02 بهمن - فارسی | En
اخبار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه

به همت انجمن علمی شیلات مسابقه ساخت آکواریوم و پلنتاریوم در محوطه جلوی سلف سرویس دانشگاه برگزار گردید.

این مسابقه در قالب ۱۵ گروه و با هدف آشنایی دانشجویان با وسایل کاربردی جهت آماده سازی انواع آکواریوم و پلنتاریوم، افزایش آگاهی دانشجویان از نحوه ساخت و نگهداری آن برگزار گردید.

خانم ها دکتر صفری و دکتر کردجزی از اعضاء هیات علمی گروه شیلات داوری این مسابقات را بر عهده داشتند.

شایان ذکر است: فاطمه واحدی امیری،  بهاره شکوهیان، لیلا دیدار و سعید دیانی به عنوان نفرات برتر این مسابقه معرفی شدند.

همچنین با همکاری انجمن علمی محیط زیست، کانون سبز اندیشان و کانون مبارزه با آسیبهای اجتماعی، اولین برنامه پاکسازی در محیط دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با  حضور جمعی از دانشجویان، اعضای هیات‌علمی گروه محیط زیست و مدیران امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه برگزار شد.

در این برنامه دانشجویان با شعار باغبان جان خودت باش ؛ به جان خودت که برسی باغبان هستی هم میشوی و با اهداف شروع فرهنگ‌سازی از دانشگاه و دانشجویان، تلاش برای داشتن محیطی پاکیزه، تلاش برای تقویت روحیه نشاط‌ و همکاری بین اساتید، مدیران و دانشجویان، همکاری با رفتگران، حضور داشتند.

گفتنی است: به همت انجمن علمی صنایع غذایی، مسابقه استانی و نمایشگاه Agar Art در دانشگاه برگزار شد.

هدف از برگزاری این رویداد در دانشگاه ایجاد روحیه انگیزه و نشاط در دانشجویان و علاقه‌مندان به علم میکروبیولوژی، آشنایی با شگفتی‌های دنیای میکروارگانیسم‌ها، جذاب نمودن فنون فراگیری علم میکروب‎شناسی برای دانش‌آموزان و دانشجویان و بروز خلاقیت‌های فردی در کار با میکروارگانیسم‌ها است.

شایان‌ذکر است: دکتر خمیری و دکتر مویدی از متولیان برپایی این مسابقه و نمایشگاه عنوان کردند که چنین رویدادهایی برای معرفی، جذاب نمودن و یکسان‌سازی رشته‎های مختلف در سطح مدارس و بخصوص دبیرستان‌ها برگزار و آثار نقاشی شده در این مکان‎ها به نمایش گذاشته شود.

لازم به ذکر است: در دنیای میکروارگانیسم‌ها، باکتری‎هایی وجود دارند که ترکیبات رنگی تولید می‎کنند، این باکتری‎ها ممکن است برای انسان مفید، بیماری‎زا و یا بی‌خطر باشند. در Agar art یا Microbial Art بوم نقاشی؛ محیط کشتی است که میکروارگانیسم بر روی آن رشد می‎کند، رنگ؛ میکروارگانیسم رنگی یا هر نوع میکروارگانیسم دیگر مانند کپک‎ها و مخمرها است و مداد و قلم مو؛ وسایل میکروبیولوژی مانند لوپ، آنس، سوآپ و غیره می‎باشد.

در این روش پاک کن وجود ندارد، پس نقاش باید حرفه‎ای و دقیق باشد. در Agar Art میکروارگانیسم به شکل یک الگو یا نقاشی بر روی محیط کشت مورد نظر کشت داده می‎شود و پس از طی کردن زمان گرمخانه‎گذاری و رشد نمودن طرح کشیده شده رنگی ظاهر می‎گردد. گفتنی است در این مسابقه، در مجموع ۳۶ اثر دریافت شد که بر اساس نظرسنجی از بازدید کنندگان و امتیاز هیئت داوران به چهار نفر از برگزیدگان جوایزی اهدا گردید.