تاریخ : سه شنبه 31 اردیبهشت - فارسی | En
">
برگزاری جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با حضور رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها و رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هجدهمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با حضور رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌ها و رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سالن اجتماعات استانداری گلستان برگزار شد.

دکتر نیلی احمدآبادی رییس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب در این نشست هدف از حضور خود در استان گلستان را ایجاد مکانیزم دقیق برای همکاری میان دانشگاه‌های استان دانست.

وی افزود: از دیگر اهداف تشکیل این کارگروه از سوی ریاست محترم جمهور، استفاده از مهارت متخصصان در حوزه سیلاب، می‌باشد که امیدواریم با تشکیل هیئت شاهد به حداقل رساندن مشکلات و حرکت سریع‌تر جهت توسعه پایدار باشیم.

رئیس هیئت ویژه گزارش ملی سیلاب‌های کشور خاطرنشان کرد: نقش اعضای هیئت علمی در استان‌های گلستان، ایلام و خوزستان پررنگ بود اما نقش حداکثری اعضای هیئت علمی در موضوع سیلاب، قبل از وقوع سیل بیشتر تاثیرگذار است که باید به این نقش توجه کرد.

در ادامه سرپرست استانداری گلستان با اشاره به تهیه طرح جامع سیل استان طی سالهای گذشته، اظهار کرد: طرح جامع سیل استان، سند علمی بسیار خوبی است که پس از وقوع سیل در سال ۸۱ تهیه شد و بسیاری از اقدامات در راستای مقابله با سیل اخیر براساس آن صورت گرفت.

مهندس غراوی با بیان اینکه تصرف حریم بستر رودخانه‌ها به یکی از معضلات اصلی کشور تبدیل شده، خاطرنشان کرد: مقابله با ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم و بستر رودخانه‌ها خواسته جدی است.

وی گفت: در همین سیلاب شاهد بودیم که زهکشی اراضی کشاورزی در تخلیه آب‌ دشت‌ها نقش بسیار موثری داشتند لذا اتمام زهکشی در سطح ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی استان مطالبه و درخواست جدی ماست.

وی همچنین با اشاره به سدهای نیمه تمام استان، تصریح کرد: اجرای سد نرماب، سد آقدکش، علاج بخشی سد وشمگیر، از جمله اقداماتی است که می‌تواند در کاهش خسارات ناشی از سیلاب و همچنین استفاده بهینه از نعمت الهی موثر باشد که نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.

سرپرست استانداری گلستان افزود: یکی از طرح‌های مهم ما اجرای طرح‌های آبخیزداری، آبخوان‌داری و احداث آب‌بندان‌هاست که لازم است با تخصیص اعتبارات ویژه انجام شود.

سرپرست استانداری گلستان گفت: در آخرین روزهای سال ۹۷ استان حوادث مختلفی را تجربه کرد، از برف و کولاک شدید تا ریزش و مسدودی جاده‌ها در ارتفاعات، وزش باد شدید و باران که منجر به وقوع سیلاب شد که در همه این حوادث، همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط، با تمام توان پای کار بودند که از همه آنها قدردانی می‌کنم.

مهندس غراوی در پایان اظهار کرد: کمک و همیاری همه دستگاه‌های امدادرسان از قبیل سپاه، بسیج مردمی، ارتش، هلال احمر و …. در این سیلاب، صحنه‌های بسیار زیبایی از همبستگی ملی را خلق کرد که جای تقدیر و تشکر دارد.

گفتنی است: هیات ویژه گزارش ملی سیلاب به سرپرستی دکتر محمود نیلی احمد آبادی، رییس دانشگاه تهران، به منظور بازدید و بررسی میدانی مناطق سیل زده به گلستان سفر کرده بودند.