تاریخ : سه شنبه 19 آذر - فارسی | En
نشست تخصصی دریای خزر در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد

نشست تخصصی دریای خزر، نوزدهم مرداد ماه باحضور جمعی از محققان و مدیران در سالن رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: در ۲۱ مرداد ماه سال ۱۳۸۵ طی نشستی که با حضور مسولین پنج کشور حاشیه دریای خزر برگزار شد، کنوانسیون حفاظت محیط زیست دریای خزر به امضا رسید و این روز به عنوان روز دریای خزر نامگذاری شد.

دکتر علی نجفی‌نژاد بیان کرد: این نامگذاری با هدف آگاهی‌رسانی به جامعه و جلب اهمیت به محیط زیست دریای خزر انجام شده است.

دکتر نجفی‌نژاد افزود: وضعیت بهره‌برداری از منابع محیط زیست در دنیا بیشتر از توان طبیعت است در این راستا باید یافته‌های علمی به خصوص در حوزه رفتار انسان در برخورد با طبیعت را بیش از پیش فرهنگ‌سازی بکنیم.

وی گفت: ما نیازمند ارتباط بیشتر بین رشته‌های مرتبط با محیط زیست هستیم، البته امروزه علوم بین رشته ای مانند اقتصاد محیط زیست، اخلاق محیط زیست، روانشناسی محیط زیست و … بسیار رشد کرده‌اند و امیدواریم در آینده شاهد درک بیشتر از موضوع حفظ محیط زیست باشیم.

رییس دانشگاه خاطرنشان ساخت: مسئله دریای خزر یک موضوع کلیدی در کشور و حتی در بین‌المللی  مطرح است و امیدواریم بتوانیم  آن را به عنوان یک گنجخینه باارزش در اختیار نسل‌های آینده قرار دهیم زیرا بدیهی است پایداری دریای خزر برای بقای نسل های آتی، حیاتی است.

سپس مدیر کل محیط زیست استان گفت: لایروبی محیط پیرامون خلیج گرگان و دریای خزر، بررسی میزان آلاینده‌های اطراف خلیج گرگان و دریای خزر و افزایش کیفیت آب خلیج گرگان از موضوعات در حال پیگیری جهت حفظ محیط زیست منطقه است.

دکتر محمدرضا کنعانی افزود: در حال حاضر تالاب گمیشان با دو کیلومتر مربع مساحت اگر مورد حفاظت قرار نگیرد در آینده ای نزدیک به کانون ریزگردهای منطقه تبدیل خواهد شد.