تاریخ : دوشنبه 25 آذر - فارسی | En
رییس مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر: مدیریت جامع، راهکار حفظ محیط زیست دریای خزر است

نشست تخصصی دریای خزر، نوزدهم مرداد ماه باحضور جمعی از محققان و مدیران در سالن رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.

رییس مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر در این نشست گفت: مدیریت جامع و منطقه‌ای دریای خزر، به عنوان راهکار علمی حفظ محیط زیست این دریا مطرح است.

دکتر بنی هاشمی افزود: در حال حاضر دو معاهده به نام‌های کنوانسیون منطقه‌ای حفاظت از منابع محیط زیست دریای خزر و موافقتنامه همکاری در خصوص آب و هواشناسی دریای خزر مرتبط با محیط زیست و منابع آبی دریای خزر در حال پیگیری هستند.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران بااحتساب تالابها دارای ۸۶۵ کیلومتر مربع مرز در حاشیه دریای خزر است و کشور قزاقستان با ۱۷۰۰ کیلومترمربع دارای طولانی ترین مرز دریای خزر است.

وی خاطرنشان کرد: دریاچه خزر در جایگاه مقایسه با ۲۰ دریاچه بزرگ و باقدمت جهان، از نظر وسعت در مقام اول قرار دارد.

وی اظهار کرد: بخش جنوبی دریای خزر که کشور ایران نیز شامل آن می‌شود، دارای بیشترین عمق با میانگین ۲۰۰ متر می‌باشد.

خانم دکتر بنی‌هاشمی گفت: ۸۵ درصد آب دریای خزر توسط  رودخانه‌های حوضه‌های آبخیز این دریا تامین ‌می‌شود.

وی افزود: براساس آخرین بررسی های دوره اخیر، تراز آب در پاییز و زمستان سال ۱۳۹۷ و بهار سال ۱۳۹۸ ، با کاهش تراز آب در سواحل جنوبی دریای خزر مواجه بودیم.

وی تاکید کرد: کاهش آبدهی رودخانه‌ها و افزایش دمای سطح آب از دلایل عمده کاهش تراز آب دریای خزر می‌باشد.