رهیافت جدید تشخیص آلودگی‌های فلزات سنگین در صنعت طیور گوشتی


محققان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان طی پژوهشی که در قالب پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد و با هدف بررسی آلودگی‌های احتمالی در اثر حضور ریزذرات نقره در سطوح مولکولی در تغذیه طیور گوشتی صورت گرفت، از بیان سطوح mRNA ژن متالوتیونین در بافت‌های کبد، روده باریک و خون به عنوان زیست نشانگر فلزات سنگین، آلودگی‌های احتمالی و زنوبیوتیک‌ها استفاده کردند.

این پژوهش نشان داد که استفاده از ریز ذرات نقره به عنوان یک افزودنی در تغذیه طیور گوشتی، موجب افزایش بیان نسبی mRNA ژن متالوتیونین در سطح مولکولی می‌شود. از آنجایی که افزایش بیان این ژن در غلظت بسیار کم و غیرخطرناک فلزات سنگین نیز گزارش شده است می‌توان گفت که بررسی بیان این ژن در تحقیقات مولکولی در صنعت طیور، به عنوان یک استراتژی نو در تشخیص‌های زودهنگام حضور آلودگی‌ها در سطوح مولکولی قابل بهره‌گیری است.

گفتنی است: این پایان‌نامه توسط محمود طاهری‌نسب، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد گرایش فیزیولوژی دام و طیور دانشگاه با عنوان «مطالعه بیان ژن متالوتیونین در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با اسید اُرگانیک، زئولیت و نانو ذرات ‌نقره پوشش داده شده بر زئولیت در شرایط با و بدون تنش گرمایی» با راهنمایی دکتر سیدرضا هاشمی و مشاوره دکتر سیده ساناز رمضانپور، دکتر شریف رستمی و مهندس الناز عربیان انجام شده است.





 تاریخ ارسال رویداد :   28 مهر 1400 - 14:55
 تعداد بازدید :   407
 مکان برگزاری :   دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان