دانشکده : صنایع غذایی
 گروه آموزشی : علوم و صنایع غذایی

 مرتبه علمی : استاد
 پست الکترونیک : m.alami@gau.ac.ir/ mehranalami@gmail.com

 رزومه فارسی : 
 رزومه انگلیسی (CV) : 

 GoogleScholar :  مشاهده

 آخرین مدرک تحصیلی : دكترا

 مدارک تحصیلی : 
1 - مقطع کارشناسی (دانشگاه فردوسی مشهد ، رشته علوم و صنایع غذایی ، کشور ایران ، 1369 تا 1373)
2 - مقطع کارشناسی ارشد (دانشگاه فردوسی مشهد ، رشته علوم و صنایع غذایی ، کشور ایران ، 1374 تا 1377)
3 - مقطع دکتری (دانشگاه CFTRI ، رشته علوم و صنایع غذایی ، کشور هندوستان ، 1380 تا 1385)

 آشنایی با زبان های خارجی : 

انگلیسی


 علایق پژوهشی : 
1 -


2 - شیمی و تکنولوژی غلات
3 - فراورده های بدون گلوتن
4 - فرمولاسیون غذایی
5 - اکستروژن
6 - نان
7 - فراورده های نانوایی




 مقالات چاپ شده در نشریات : (44 مورد)

تأثیر پودر شیر ارزن بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی کیک بدون گلوتن بر پایه آرد برنج
Effect Of Millet Milk Powdre On The Physico-chemical Properties Of Gluten-free Cake Based On Rice Flour
 عنوان نشریه (فارسی) : علوم و صنایع غذایی ایران
 Journal Title : علوم و صنایع غذایی ایران
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- سمانه اکبری 2- مهران اعلمی 3- یحیی مقصودلو 4- علیرضا صادقی ماهونک
تاثیر امولسیون پیکرینگ تثبیت شده توسط نانوذرات پروتئین سویا بر خواص فیزیکی و رئولوژیکی خمیرابه کیک بدون گلوتن
Effect Of Pickering Emulsion Stabilized By Soy Protein Nanoparticles On Physical And Rheological Properties Of Gluten-free Cake Batter
 عنوان نشریه (فارسی) : مجله فرآوری و نگهداری مواد غذایی
 Journal Title : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- فاطمه عباس زاده 2- مهران اعلمی 3- رسول کدخدایی 4- یحیی مقصودلو 5- علیرضا صادقی ماهونک
فرمولاسیون سس مایونز فراسودمند با استفاده از آرد بدون چربی جوانه گندم به عنوان جایگزین زرده تخم مرغ: ارزیابی ویژگی های رئولوژیکی، بافتی و پایداری
Formulation Of Functional Mayonnaise With Defatted Wheat Germ Flour As Egg Yolk Substitute: Rheological, Textural And Stability Analyses
 عنوان نشریه (فارسی) :
 Journal Title : Korean Journal of Food Preservation
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- مهران اعلمی 2- مهشید رهبری 3- سالار علی احمد 4- علیرضا صادقی ماهونک 5- مهدی کاشانی نژاد 6- حامد حسن زاده
ارزیابی ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدقارچی مخمر منتخب جدا شده از برنج سیاه تخمیر شده
Evaluation Of Probiotic And Antifungal Properties Of The Selected Yeast Isolated From Fermented Black Rice
 عنوان نشریه (فارسی) : میکروب شناسی مواد غذایی
 Journal Title : میکروب شناسی مواد غذایی
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- فاطمه جعفری کوشکقاضی 2- علیرضا صادقی 3- مهران اعلمی 4- هدی شهیری طبرستانی 5- دل آسا رحیمی گلوگاهی
اثر کنسانتره پروتئین باقلا و صمغ زانتان بر ویژگی‌های خمیرابه و کیک برنج
Effect Of Broad Bean (vica Faba.l) Protein Concentrate And Xanthan Gum On The Properties Of Rice Batter And Cake.
 عنوان نشریه (فارسی) : فرآوری و نگهداری مواد غذایی
 Journal Title : Food Processing and Preservation Journal
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1401
 نویسندگان : 1- شیوا شفیعی 2- مهران اعلمی 3- هدی شهیری طبرستانی 4- سیدسهیل امیری عقدایی
     

 مقالات ارائه شده در همایش ها : (1 مورد)

فواید تغذیه ای و کاربردهای صنعتی کینو آ: محصولی سلامتی بخش و پایدار در راستای امنیت غذایی
Nutritional Benefits And Industrial Applications Of Quinoa: A Health-promoting And Sustainable Product For Food Security
عنوان همایش(فارسی) : امنیت غذایی، ایمنی غذایی و سلامت
 تاریخ ارائه (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- مهدیه اکبری 2- مهران اعلمی
 پایان نامه های ارشد و دکتری : (15 مورد)

مقایسه اثر پیش فرآوری فراصوت و آنزیم بر تولید نشاسته متخلخل از نشاسته‌های گندم و ذرت و بررسی میزان توانایی جذب یون آهن و کاربرد آنها در محصول کوکی
Comparison Of Ultrasound And Enzyme Preprocessing Effects On The Production Of Porous Starches From Wheat And Corn And Evaluation Of Iron Ion Absorption Capacity And Their Application In Cookie Product
 دانشجو : سمیه قندهاری علویجه
 مقطع : دکتری
1- سمیه قندهاری علویجه () 2- مهران اعلمی (راهنمای اصلی) 3- یحیی مقصودلو (مشاور) 4- علیرضا صادقی ماهونک (مشاور)
تأثیر افزودن پودر آب ماست حاصل از خشک کردن پاششی بر ویژگی‌های فیزیکی- شیمیایی خمیر و کیفیت نان حجیم
Effects Of The Addition Of Spray Dried Acid Whey On Physico-chemical Properties Of Dough And Quality Of Loaf Bread
 دانشجو : مجید شیرمحمدی
 مقطع : دکتری
1- مهران اعلمی (راهنمای اصلی) 2- یحیی مقصودلو (مشاور) 3- مرتضی خمیری (مشاور)
تاثیر فرایند حرارتی اهمیک و مادون¬قرمز بر پوست¬گیری و خواص فیزیکوشیمیایی میوه گلابی خاردار (Opuntia stricta)
Effect Of Ohmic Heating And Infrared Parameters On Peeling From Prickly Pears (opuntia Stricta)
 دانشجو : صبا ناظمی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- محبوبه کشیری (راهنمای اصلی) 2- امان محمد ضیائی فر (مشاور) 3- مهران اعلمی (مشاور) 4- حبیب الله میرزائی (مشاور)
تولید و بهبود فیلم زیست فعال بر پایه پودر نرم گندم حاوی کارواکرول
Production And Improvement Of Active Bio Film Base On Filterated Wheat Flour Contaning Carvacrol
 دانشجو : مریم پیروموسوی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- محبوبه کشیری (راهنمای اصلی) 2- یحیی مقصودلو (مشاور) 3- مرتضی خمیری (مشاور) 4- مهران اعلمی (مشاور) 5- سید مهدی جعفری (داور داخلی)
استفاده از آرد برنج و سورگوم در فرمولاسیون کیک بدون گلوتن
Application Of Rice And Sorghum Flour In The Formulation Of Gluten Free Cake
 دانشجو : الهه خاتمی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- مهران اعلمی (راهنمای اصلی) 2- یحیی مقصودلو (مشاور) 3- مهدی کدیور (مشاور)
     

 سایر فعالیت های ترویجی و بین المللی و کارآفرینی : (1 مورد)

انتشارات-انتشار مقالات/گزارش های علمی در نشریات عمومی/ تخصصی ( فصلنامه ها/ ماهنامه ها /هفته نامه ها ...)
 تاریخ (شمسی) : 1400
 1- سحر زمانی 2- عظیم قاسم نژاد 3- مهدی علی زاده 4- مهران اعلمی
 

 سوابق اجرایی : 


 سوابق آموزشی : 
دانشجویان کارشناسي ارشد ناپيوسته

ردیف
نام و نام خانوادگی
عنوان پروپوزال
شماره ترم
1
انيتا اقاجاني کيسمي
فرمولاسيون پودر نيمه آماده شيريني سنتي کاکا با استفاده از پودر کدو حلوايي و ايزومالت
14031
2
راحيل فتحي نجفي
تاثير خميرترش بلوط در نان حجيم پروبيوتيک بر پايه آرد کينوا
14031
3
بهرخ عبدالهي
تاثير پلاسما و پرتو فرابنفش بر وي ژگيهاي فيزيکوشيميايي و عملکردي پروتئين جوانه گندم
14012
4
زاهدالله عابد
اثر مواد پوشش دهنده کيتوزان و ژل آلو ئه ورا با پيش تيمار قبل از برداشت کلسيم بر روي کيفيت ميوه گيلاس رقم استلا در طي دوره انبارماني.
14012
5
ميلاد طاهريان
بررسي خواص فيزيکوشيميايي و حسي عصاره قهوه سرد دم تحت تاثير پيش تيمار غيرحرارتي
14012
6
فاطمه رضائي
ارزيابي کيفي ناگت مرغ غني شده با آرد کينوا و پودر هسته خرما
14012
7
معصومه يعقوبي
بررسي ويژگي هاي فيزيکوشيميايي کيک تهيه شده از آرد برنج و ذرت تيمارشده با پلاسماي سرد و ماکروويو
14011
8
ميثم محمديان کرويه
استفاده از کنسانتره پروتئيني و روغن بنه (Pistacia atlantica subsp. mutica) در توليد سس مايونز کم تخم مرغ
14011
9
فرزانه بليغي
تاثير خميرترش ماش جوانه زده بر ويژگي‌هاي کيفي خميرابه و کيک خميرترشي فاقد گلوتن
14011
10
مائده کاظميان
تاثير پوشش کيتوزان حاوي فرم آزاد و انکپسوله شده‌ عصاره هيدرو الکلي برگ گياه رزماري بر کيفيت و ماندگاري گوشت بز
14002
1 2 3 4 5 6 7
دانشجویان دکتري تخصصي ناپيوسته

ردیف
نام و نام خانوادگی
عنوان پروپوزال
شماره ترم
1
مسعود يوسفي
ارزيابي واکنش و تعيين سطح تحمّل به تنش کم آبي در ارقام جو ايراني با استفاده از شاخص هاي مورفولوژيک و بيوشيميايي
14031
2
مهديه اکبري
تاثير برهمکنش ايزوله پروتئين دانه کدو-صمغ فارسي بر ويژگي هاي کيفي خميرآبه و کيک بدون گلوتن
14023
3
يگانه سرحدي اول
جداسازي و شناسايي مولکولي باکتري هاي اسيد لاکتيک مولد اگزوپلي ساکاريد و استفاده از سويه هاي منتخب در توليد پنير گياهي بر پايه کنسانتره پروتئين باقلا
14022
4
فاطمه عباس زاده
تاثير امولسيون پيکرينگ حاوي ويتامين D3 بر ويژگي‌هاي فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي خمير و کيک فاقد گلوتن
14022
5
سيما مهاجرخراساني
استفاده از کنژوگه سه گانه ايزوله پروتئين سويا-تانيک اسيد/ گاليک اسيد-صمغ زانتان بعنوان پايدار کننده در فرمولاسيون شير کينوا
14022
6
سارا شهرياري
استفاده از اجزاي ديواره سلولي مخمر نانوايي در توليد نان خميرترشي سين بيوتيک حاوي سوياي جوانه¬زده تخميرشده و باسيلوس کوآگولانس پروبيوتيک ريزپوشاني شده با هدف بهبود قابليت¬هاي فناوري-عملکردي نان توليدي
14022
7
سارا سعيدفر
تاثير بلغور مالت جو بدون پوشينه تيمارشده بر ويژگي‌هاي کيفي اسنک خرمايي و بهينه‌سازي شرايط توليد آن بااستفاده از الگوريتم‌هاي فرا ابتکاري
14022
8
محمد مولائي
بهينه‌سازي توليد و بررسي ويژگي‌هاي کمپلکس فلز- هيدروليزات پروتئين هسته ليمو ترش و کاربرد آن جهت غني‌سازي آرد
14011
9
فائزه کرمي
ويژگي‌هاي فيزيکوشيميايي و رئولوژيکي سس مايونز کم روغن حاوي کمپلکس سه گانه آميلوز-اسيد استئاريک-پروتئين آب پنير
14011
10
سيما مهاجرخراساني
استفاده از کنژوگه سه گانه ايزوله پروتئين سويا-تانيک اسيد/ گاليک اسيد-صمغ زانتان بعنوان پايدار کننده در فرمولاسيون شير ارزن-نارگيل
14011
1 2 3 4
پژوهشگر پسادکتری



 دروس ارائه شده : 

نیمسال 14031

1 - تکنولوژي غلات (شنبه (عملي) 13:00 - 15:00 ** شنبه (عملي) 15:00 - 17:00 ** (اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 401 **)
2 - روش هاي تبديل و نگهداري فرآورده هاي کشاورزي (يکشنبه (عملي) 10:00 - 12:00 آزمايشگاه روش هاي نوين - 409/2 ** دوشنبه 13:00 - 15:00 101 **)
3 - روشهاي نوين آزمايشگاهي ((قرباني) شنبه 08:00 - 10:00 402 ** (اعلمي) شنبه 10:00 - 12:00 402 ** (اعلمي) سه شنبه 08:00 - 10:00 آزمايشگاه روش هاي نوين - 409/2 ** (قرباني) سه شنبه 15:00 - 17:00 آزمايشگاه روش هاي نوين - 409/2 **)
4 - فناوريهاي پيشرفته در مواد غذايي ((اعلمي) سه شنبه 15:00 - 17:00 414 **)

نیمسال 14022

5 - تکنولوژي پس از برداشت (چهارشنبه 10:00 - 12:00 411 **)
6 - روش هاي تبديل و نگهداري محصولات کشاورزي (شنبه 13:00 - 15:00 402 ** يکشنبه (عملي) 10:00 - 12:00 111 **)
7 - صنايع غذايي پيشرفته ((اعلمي) سه شنبه 13:00 - 15:00 413 **)
8 - کاربرد آنزيم ها در فناوري مواد غذايي ((صادقي ماهونک) سه شنبه 15:00 - 17:00 402 **)

نیمسال 14021

9 - تکنولوژي غلات ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 401 ** (اعلمي) چهارشنبه (عملي) 13:00 - 15:00 آز کارشناسي- 415/5 ** (اميري عقدايي) چهارشنبه (عملي) 15:00 - 17:00 آز کارشناسي- 415/5 **)
10 - روش هاي تبديل و نگهداري فرآورده هاي کشاورزي ((اعلمي) يکشنبه 10:00 - 12:00 آزمايشگاه فراوري (طبقه همکف) ** دوشنبه 13:00 - 15:00 109 **)
11 - روشهاي نوين آزمايشگاهي ((قرباني) شنبه 08:00 - 10:00 413 ** (قرباني) شنبه 10:00 - 12:00 413 ** (قرباني) شنبه 13:00 - 15:00 آزمايشگاه شيمي مواد غذايي 420/2 ** (قرباني) سه شنبه 13:00 - 15:00 آزمايشگاه شيمي مواد غذايي 420/2 **)
12 - فناوريهاي پيشرفته در مواد غذايي ((اعلمي) سه شنبه 08:00 - 10:00 414 **)

نیمسال 14012

13 - تکنولوژي پس از برداشت ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 411 **)
14 - روش هاي تبديل و نگهداري محصولات کشاورزي ((اعلمي) يکشنبه (تئوري) 13:00 - 15:00 412 ** يکشنبه (عملي) 15:00 - 17:00 **)
15 - صنايع غذايي پيشرفته ((اعلمي) يکشنبه 10:00 - 12:00 414 **)

نیمسال 14011

16 - تکنولوژي غلات ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 401 ** (اميري عقدايي) چهارشنبه (عملي) 13:00 - 15:00 ** (اميري عقدايي) چهارشنبه (عملي) 15:00 - 17:00 **)
17 - روشهاي نوين آزمايشگاهي ((قرباني) شنبه 08:00 - 10:00 411 ** (قرباني) شنبه 10:00 - 12:00 411 ** (قرباني) شنبه 13:00 - 15:00 ** (قرباني) سه شنبه 13:00 - 15:00 **)
18 - فناوريهاي پيشرفته در مواد غذايي ((اعلمي) سه شنبه 08:00 - 10:00 414 **)

نیمسال 14002

19 - اثر فرآيند بر کيفيت مواد غذايي ((اعلمي) سه شنبه 13:00 - 15:00 414 **)
20 - تکنولوژي پس از برداشت ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 401 **)
21 - صنايع غذايي پيشرفته ((اعلمي) يکشنبه 10:00 - 12:00 414 **)
22 - صنعتي سازي توليد محصولات غذايي سنتي ايران ((اعلمي) يکشنبه 15:00 - 17:00 411 **)

نیمسال 14001

23 - تکنولوژي غلات ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 411 ** (اميري عقدايي) چهارشنبه 13:00 - 15:00 ** (اميري عقدايي) چهارشنبه 15:00 - 17:00 **)
24 - روشهاي نوين آزمايشگاهي ((قرباني) شنبه 08:00 - 10:00 413 ** (اعلمي) شنبه 13:00 - 15:00 413 ** (قرباني) چهارشنبه 13:00 - 15:00 **)
25 - فناوريهاي پيشرفته در مواد غذايي ((اعلمي) چهارشنبه 10:00 - 12:00 414/1 اتاق شورا **)


 کتاب ها، مقالات و همایش ها : 
کتاب های ترجمه شده
موردی یافت نشد .


کتاب های تالیف شده
موردی یافت نشد .


مجلات داخلی
موردی یافت نشد .


مجلات خارجی
موردی یافت نشد .


همایش های داخلی
موردی یافت نشد .


همایش های خارجی
موردی یافت نشد .



 طرح های تحقیقاتی و اختراعات : 
طرح های تحقیقاتی
موردی یافت نشد .


اختراعات یا ابتکارات ثبت شده
موردی یافت نشد .




 جوایز و بورس ها : 

موردی یافت نشد .