دانشکده : شیلات و محیط زیست
 گروه آموزشی : عمل آوري فراورده هاي شيلاتي

 مرتبه علمی : دانشیار
 پست الکترونیک : ojagh@gau.ac.ir

 رزومه فارسی :   دریافت فایل
 رزومه انگلیسی (CV) : 

 آخرین مدرک تحصیلی : دكترا

 مدارک تحصیلی : 
1 - مقطع کارشناسی (دانشگاه مازندران ، رشته شیلات ، کشور ایران ، 1378-1382)
2 - مقطع کارشناسی ارشد (دانشگاه تربیت مدرس ، رشته شیلات ، کشور ایران ، 1382-1384)
3 - مقطع دکتری (دانشگاه تربیت مدرس ، رشته شیلات-فرآوری محصولات شیلاتی ، کشور ایران ، 1385-1389)

 آشنایی با زبان های خارجی : 

انگلیسی


 علایق پژوهشی : 
1 -


2 - پوشش های زیست تخریب پذیر و تولید بسته بندی های فعال
3 - نگهداری آبزیان
4 - بررسی چربی آبزیان و تاثیراتناشی از فعالیت ها بر روی آن
5 - تولید فرآورده های شیلاتی
6 -




 مقالات چاپ شده در نشریات : (40 مورد)

ساخت و توصیف فیلم‌های زیست کامپوزیت بر پایه کیتوزان/نشاسته جهت اهداف بسته‌بندی مواد غذایی
Fabrication And Characterization Of Biocomposite Films Based On Chitosan/starch For Food Packaging Exploits
 عنوان نشریه (فارسی) : علوم و فنون شیلات
 Journal Title : علوم و فنون شیلات
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- حسین نورانی 2- سید مهدی اجاق 3- مسعود رضائی 4- علی رضا عالیشاهی 5- جابر قادری
Development of stability, antioxidant, and antimicrobial properties of biopolymeric chitosan- modified starch nanocapsules containing essential oil
افزایش پایداری، خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی نانوکپسول های نشاسته اصلاح شده با کیتوزان حاوی اسانس
 عنوان نشریه (فارسی) : مجله بین المللی علوم و صنایع غذایی
 Journal Title : FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- مریم حسنی 2- سید مهدی اجاق 3- محمد امیر حسنی 4- شیرین حسنی
مقایسه تاثیر افزودن نانوذرات مختلف بر ویژگی‌های فیزیکی و مکانیکی فیلم پروتئینی استخراج شده از فانوس ماهی
Comparison Of The Effect Of Adding Different Nanoparticles On The Physical And Mechanical Properties Of The Protein Film Extracted From Lantern Fish
 عنوان نشریه (فارسی) : بهره برداری و پرورش آبزیان
 Journal Title : بهره برداری و پرورش آبزیان
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- اعظم صیامیان 2- سید مهدی اجاق 3- مهدی عبدالهی 4- علی رضا عالیشاهی
اثر افزودن نانولیپوزوم‌های حامل روغن ماهی بر خواص تکنولوژیکی و کیفیت تغذیه‌ای همبرگر با چربی کاهش‌یافته طی نگهداری در یخچال (4 درجه سانتی‌گراد)
Effect Of Addition Of Fish Oil Nanoliposomes On The Technological And Nutrition Quality Of Beef Burgers Over Storage At 4 °c
 عنوان نشریه (فارسی) : بهره برداری و پرورش آبزیان
 Journal Title : بهره برداری و پرورش آبزیان
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- سادنا قطوری 2- سید مهدی اجاق 3- مریم حسنی 4- علی رضا عالیشاهی 5- شیرین حسنی
ارزیابی روش سطح پاسخ بر تغییرات نقطه ذوب و دمای ژله‌ای کاراگینانflagelliformis Hypnea
Evaluation Of The Response Surface Methodology On Melting Point And Gelling Temperature Of Carrageenan From Hypnea Flagelliformis
 عنوان نشریه (فارسی) : بهره برداری و پرورش آبزیان
 Journal Title : بهره برداری و پرورش آبزیان
 تاریخ چاپ (شمسی) : 1402
 نویسندگان : 1- محمد رضا انتصاریان 2- سید مهدی اجاق 3- معظمه کردجزی
     

 پایان نامه های ارشد و دکتری : (5 مورد)

ارزیابی عوامل آميخته بازاريابي از دیدگاه فروشندگان و مصرف‌کنندگان بازار ماهي بعثت تهران
Estimation Of Factors Affecting Mix Marketing From Sellers And Consumer’s Perspectives In The Besat Fish Market Of Tehran
 دانشجو : خدیجه علیدوستی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- افشین عادلی (راهنمای اصلی) 2- معظمه کردجزی (راهنمای دوم) 3- محسن واحدی (مشاور) 4- حسین اعرابی (مشاور) 5- سید مهدی اجاق (داور داخلی) 6- علی رضا عالیشاهی (داور داخلی)
اثر استفاده از عصاره جلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) و گیاه میموزا (Acacia mearnsii) در دباغی پوست ماهی خاویاری سیبری (Acipenser baerii)
The Effect Of Using Spirulina Algae Extract (spirulina Platensis) And Mimosa (acacia Mearnsii) On Siberian Sturgeon (acipenser Baerii) Skin Tanning
 دانشجو : زهرا نهرکارون
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- معظمه کردجزی (راهنمای اصلی) 2- بهاره شعبانپور (مشاور) 3- سید مهدی اجاق (مشاور) 4- حجت میرصادقی (مشاور)
ریز پوشانی نانوامولسیونهای حاوی اسانس لیمو ترش و ارزیابی اثرات آن بر حفظ، بهبود کیفیت و ماندگاری برگر کپور معمولی
Encapsulation Of Nanoemulsion Containing Lemon Essential Oils And Evaluation Of Its Effects On Preservation, Improving The Quality And Shelf Life Of Common Carp Burgers
 دانشجو : شیرین حسنی
 مقطع : دکتری
1- سید مهدی اجاق (راهنمای اصلی) 2- محمد قربانی (مشاور) 3- جعفر محمد زاده میلانی (داور خارجی) 4- علی رضا عالیشاهی (داور داخلی) 5- افشین عادلی (داور داخلی)
بررسی ویژگی های کاربردی فرآورده موضعی حاصل از عصاره آبی جلبک قهوه ای Sargassum tenerrimum
Investigation Of Topical Product Characteristics Obtained From Water Extract Of Brown Algae Sargassum Tenerrimum
 دانشجو : سمیرا شاه حسینی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- معظمه کردجزی (راهنمای اصلی) 2- سامان احمد نصراللهی (راهنمای دوم) 3- سید مهدی اجاق (مشاور) 4- عاطفه نعیمی فر (مشاور) 5- سلیم شریفیان (مشاور)
تهیه فیلم ژلاتین/فوکوئیدان استخراج‌شده از جلبک قهوه‌ای (Sargassum tenerrimum) سواحل خلیج فارس، ارزیابی پتانسیل فیزیکی، شیمیایی و آنتی¬باکتریایی آن
Preparation Of Film Based On Gelatin/ Fucoidan From Brown Alga (sargassum Tenerrimum) At Persian Gulf, Investigation Of Its Physical, Chemical And Antibacterial Properties
 دانشجو : محسن پورالخاص نوکنده ئی
 مقطع : کارشناسی ارشد
1- معظمه کردجزی () 2- سید مهدی اجاق () 3- امید اسدي فارسانی (مشاور)
 جوایز و نشان های علمی : (3 مورد)

بالاترین رشد شاخص هرش ...
Top H-index
عنوان (انگلیسی) : Top H-index
 تاریخ (شمسی) : 1400
 1- سید مهدی اجاق
 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یک درصد پژوهشگر برتر
Top Researcher
عنوان (انگلیسی) : Top Researcher
 تاریخ (شمسی) : 1400
 1- سید مهدی اجاق
 پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
تقدیر نامه از وزیر علوم و فناوری
Letter Of Appreciation From The Minister Of Science And Technology
عنوان (انگلیسی) : Letter Of Appreciation From The Minister Of Science And Technology
 تاریخ (شمسی) : 1401
 1- سید مهدی اجاق
 وزارت علوم تحقیقات فناوری
 سایر فعالیت های ترویجی و بین المللی و کارآفرینی : (1 مورد)

انتشارات-انتشار مقالات/گزارش های علمی در نشریات عمومی/ تخصصی ( فصلنامه ها/ ماهنامه ها /هفته نامه ها ...)
 تاریخ (شمسی) : 1399
 1- سید مهدی اجاق
 

 سوابق اجرایی : 


 سوابق آموزشی : 
دانشجویان کارشناسي ارشد ناپيوسته

ردیف
نام و نام خانوادگی
عنوان پروپوزال
شماره ترم
1
سپيده پورکاکرودي
تهيه فيلم¬هاي ترکيبي از اولوان-کيتوزان-واکس کارنوبا در ترکيب با نانوفيبرهاي سلولز باکتريايي: بهينه سازي فرمولاسيون نانوکامپوزيت با استفاده از متدولوژي طراحي مخلوط (رويکرد دي-اپتيمال)
14011
2
محسن پورالخاص نوکنده ئي
تهيه فيلم ژلاتين/فوکوييدان استخراج‌شده از جلبک قهوه‌اي (Sargassum tenerrimum) سواحل خليج فارس، ارزيابي پتانسيل فيزيکي، شيميايي و آنتي¬باکتريايي آن
13992
3
دانيال بيکي
: تاثير روش¬هاي مختلف افزودن کيتوزان و زمان سرخ کردن بر شکل¬گيري ترکيبات آمين هاي آروماتيک حلقوي در برگر ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix)
13991
4
سميرا شاه حسيني
بررسي ويژگي هاي کاربردي فرآورده موضعي حاصل از عصاره آبي جلبک قهوه اي Sargassum tenerrimum
13972
5
ميترا احدي فر
استخراج الژينات ازماکروجلبک قهوه اي( Sargasum vulgare and padina pavonica) وارزيابي فعاليت هاي زيستي وعملکردي ان ها
13962
6
سيده مريم دانشور
تاثير روش¬هاي پخت و کيتوزان بر ميزان ترکيبات هتروسايکليک آروماتيک آمين در فيله¬هاي انجمادزدايي شده فيل ماهي (Huso huso)
13961
7
سادنا قوطوري
تاثير جايگزيني نانوليپوزوم¬هاي حامل روغن ماهي بر خواص تکنولوژيکي و کيفيت تغذيه¬اي همبرگر طي نگهداري در دماي 4 درجه سانتي¬گراد
13961
8
معصومه برزگر
بررسي خصوصيات فيزيکوشيميايي و پايداري اکسايشي روغن ماهيريزپوشاني شده حاوي عصاره چرب ضايعات ميگوي وانامي (Litopenaeusvannamei)
13952
9
ميلاد مبارزحداد
ريزپوشاني روغن ماهي با ژلاتين و کيتوزان به روش کواسرواسيون و بکارگيري آن به منظور غني سازي آبميوه
13952
10
ميلاد زعفراني تبريزي
اثر کيتوزان و مشتقات مختلف آن بر ويژگي هاي فيلم توليدي از ژلاتين استخراج شده از پوست فيل ماهي(Huso huso)
13952
1 2 3 4
دانشجویان دکتري تخصصي ناپيوسته

ردیف
نام و نام خانوادگی
عنوان پروپوزال
شماره ترم
1
مريم نصري
تاثير پوشش ژل كتيرا حاوي سوپرناتانت فاقد سلول (CFS) باسيلوس ليچنيفورميس و انتروكوكوس فاسيوم بر شاخص هاي كيفيت ميكروبي، فيزيكوشيميايي و ماندگاري ميگوي سفيد اقيانوسي طي نگهداري در يخچال
14021
2
سيده مريم دانشور
تهيه کود زيستي مايع و جامد از جلبک سبز دريايي کلادوفورا گلومراتا (Chladophora glomerata) غني شده با کيتوزان
14012
3
حسين نوراني
: اثر ضداکسيداني فيلم هاي دولايه (Bilayer) بر پايه پلي لاکتيک اسيد (PLA) - نشاسته/کيتوزان حاوي روغن ضروري بهار نارنج به منظور توسعه بسته بندي نوين مواد غذايي
14001
4
وثيقه السادات ميرباقري
بررسي مکانيسم ضد ميکروبي کيتوزان در سطح سلولي و مولکولي
14001
5
ميلاد زعفراني تبريزي
طراحي، ساخت و مشخصه¬يابي داربست دولايه از پلي اورتان پزشکي و ژلاتين استخراج شده از پوست فيل ماهي براي بهبود زخم-هاي پوستي در مدل حيواني
13992
6
نجمه رضايي
مطالعه اثر‌اسپرميدين و‌نانو ذرات اکسيد روي بر بهبود‌خواص فيلم کامپوزيتي‌کيتوزان _ آلژينات و ارزيابي آن بر کيفيت فيله ماهي قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss) در دماي يخچال (4?C)
13992
7
اميد اسدي
رديابي کانون تجمع بافتي متابي سولفيت سديم اکتيو شده با استفاده از روش فعال سازي نوتروني در ميگوي وانامي(litopenaeus vannamei)
13972
8
مهين ريگي
ارزيابي فيزيكوشيميايي و ساختاري نانوليپوزوم هاي حامل تركيبات زيست فعال ريزجلبك اسپيرولينا(Arthrospira platensis) در ماتريكس كيتوزان
13971
9
فرحناز لکزائي
بررسي امكان توليد كرم آبرسان از روغن و استروييد ساردين ماهيان
13971
10
صونا کلته
بررسي امكان ورود باكتري Listeria monocytogenes به حالت زنده اما غير قابل كشت (VBNC) و بيان ژن هاي بيماري زاي آن طي تنش هاي موجود در فرآوري ناگت ماهي قزل آلا
13962
1 2 3
پژوهشگر پسادکتری



 دروس ارائه شده : 

نیمسال 14002

1 - ارزش غذايي آبزيان و اثرات فرآوري (دوشنبه 08:00 - 10:00 324 **)
2 - اصول فرآوري محصولات شيلاتي (دوشنبه 13:00 - 15:00 316 **)

نیمسال 14001

3 - بيوشيمي تکميلي فرآورده هاي آبزيان (دوشنبه 08:00 - 10:00 324 **)


 کتاب ها، مقالات و همایش ها : 
کتاب های ترجمه شده
موردی یافت نشد .


کتاب های تالیف شده
موردی یافت نشد .


مجلات داخلی
ردیف
عنوان مقاله
نویسندگان
عنوان مجله
شماره
زبان
سال
صفحه مربوطه
1
Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. .
Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., Hosseini, S. M. H.
Food Chemistry
122
eng
2010
161–166
2
Lessening of high-pressure-induced changes in Atlantic salmon muscle by the combined use of a fish gelatin-lignin film
Mahdi Ojagh, Ruth Núñez-Flores, M. Elvira López-Caballero, M. Pilar Montero, M.Carmen Gomez-Guillen (2011
Food Chemistry
125
eng
2011
595–606
3
اثر آنتي اكسيدان هاي طبيعي بر کيفيت ماهي كيلكاي معمولي (Clupeonella cultriventris caspia) به هنگام نگهداري در يخ
سيد مهدي اجاق، محمد علي سحري و مسعود رضايي
مجله علوم دريايي ايران ،
4
eng
1383
4
اثر آنتی اکسیدان های طبیعی بر کیفیت ماهی کیلکای معمولی به هنگام نگهداری در یخ
سید مهدی اجاق، محمد علی سحری، مسعود رضایی
مجله علوم دریایی ایران
3
far
1383
0-0
5
مقایسه ارزش های تغذیه ای و اسیدهای چرب امگا 3 عضله های پشتی و شکمی کپور معمولی وحشی و پرورشی
مهدی خرمگاه، مسعود رضایی، سید مهدی اجاق، آریا باباخانی لشکان
مجله علوم دریایی ایران
6
far
1386
0-0
6
بررسی ترکیبات تقریبی و اسیدهای چرب عضلات کپور معمولی و کپور علفخوار
سید مهدی اجاق، مسعود رضایی، مهدی خرمگاه
مجله علوم و صنایع غذایی ایران
6
far
1388
0-0
7
تغییرات اسیدهای چرب کیلکای آنچوی طی نگهداری به صورت انجماد
سید مهدی اجاق، مسعود رضایی، محمدعلی سحری
مجله علوم دریایی
0
far
1111
0-0
8
مطالعه اثر ضد ‌باكتريايي اسانس پوست دارچين
سيد مهدي اجاق، مسعود رضائي ، سيد هادي رضوي ، سيد محمد هاشم حسيني
مجله علوم و صنايع غذايي ايران
35
far
1392
22


مجلات خارجی
ردیف
عنوان مقاله
نویسندگان
عنوان مجله
شماره
زبان
سال
صفحه مربوطه
1
Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout
Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., Hosseini, S. M. H. ).
Food Chemistry
120
eng
2010
193–198
2
Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water. .
. Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., Hosseini, S. M. H
Food Chemistry
122
eng
2010
161–166
3
Effect of chitosan coatings enriched with cinnamon oil on the quality of refrigerated rainbow trout.
Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., Hosseini, S. M. H.
trout. Food Chemistry
120
eng
2010
193-198
4
Development and evaluation of a novel biodegradable film made from chitosan and cinnamon essential oil with low affinity toward water
Ojagh, S. M., Rezaei, M., Razavi, S. H., Hosseini, S. M. H
Food Chemistry
122
eng
2010
161 – 166
5
). Lessening of high-pressure-induced changes in Atlantic salmon muscle by the combined use of a fish gelatin-lignin film
Mahdi Ojagh, Ruth Núñez-Flores, M. Elvira López-Caballero, M. Pilar Montero, M.Carmen Gomez-Guillen
Food Chemistry
125
eng
2011
595 – 606
6
Improvement of the storage quality of frozen rainbow trout by chitosan coating Incorporated with cinnamon oil
Ojagh, M., Rezaei, M., Razavi, H.
Journal of Aquatic Food Product Technology
1
eng
2013
0-0


همایش های داخلی
ردیف
عنوان
عنوان همایش
نویسندگان
زبان
تاریخ
کشور
شهر
1
عنوان اثر آنتی اکسیدان ها بر فساد هیدرولتیک چربی معمولی
شانزدهمین کنگره ملی صنایع غذایی
سید مهدی اجاق، محمد علی سحری، مسعود رضایی
far
فروردین 1385
ایران
شهر
2
ترکیبات اسید چرب فیله پشتی و شکمی کپور معمولی پرورشی
کنفرانس ملی علوم شیلات و آبزیان ایران
سید مهدی اجاق، مسعود رضایی، مهدی خرمگاه
far
1387
ایران
شهر
3
پروفیل اسیدهای چرب در دو گونه از کپور ماهیان پرورشی
کشاورزی محور رشد و توسعه
سید مهدی اجاق، محمد انوری، مسعود رضایی، مهدی خرمگاه و محمد انوری و آریا خانی لشکان
far
1387
ایران
شهر


همایش های خارجی
ردیف
عنوان
عنوان همایش
نویسندگان
زبان
تاریخ
کشور
شهر
1
test
test
seyed mahdi ojagh
eng
2010
iran
tehran



 طرح های تحقیقاتی و اختراعات : 
طرح های تحقیقاتی
ردیف
عنوان طرح
مجری
همکاران
سال
محل اجرا
نوع
1
تفکیک کپور ماهیان پرورشی با استفاده از آنالیز مولفه های اصلی
سید مهدی اجاق
بهاره شعبانپور
پاییز 91
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
2
اثر سرخ کردن مقدماتی در روغن‏های گیاهی مختلف و دماهای متفاوت بر میزان جذب روغن و ترکیب اسیدهای چرب در ناگت ماهی تولید شده از کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix)
سید مهدی اجاق
انیسه جمشیدی
تابستان 91
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
3
تولید کتلت ماهی از کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix) و تعیین کیفیت تغذیه‏ای و مدت ماندگاری آن طی نگهداری در يخچال (C°1±4)
سید مهدی اجاق
بهاره شعبانپور، علیرضا عالیشاهی، انیسه جمشیدی و سعید کاظمی نیا
اسفند 91
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
4
مقایسه تغییرات کیفی، پروفایل اسیدهای چرب و بازدهی فیله با افزایش وزن ماهی قزل َآلای رنگین کمان ((Oncorhynchus mykiss
افشین عادلی
سید مهدی اجاق،سید ابراهیم مرادی و سعید کاظمی نیا
اسفند 92
داخلی(داخل دانشگاه)
5
تاثیر هیدروکلوئیدهای مختلف به عنوان ساسپتورهای خوراکی بر کیفیت ناگت ماهی
علیرضا عالیشاهی
سید مهدی اجاق، بهاره شعبانپور و سجاد ایزدی
1393
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
6
کاهش جذب روغن در میگوی سرخ شده با استفاده از محلول های پوششی کتیرا و کربوکسی متیل سلولز
سید مهدی اجاق
1393
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
7
بررسی تغییرات ترکیب تقریبی و فاکتورهای فیزیکی ناگت ماهی کپور نقره ای طی سرخ کردن مقدماتی در روغن های مختلف و دماهای متفاوت
سید مهدی اجاق
بهاره شعبانپور، انیسه جمشیدی و اعظم صیامیان
1394
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)
8
اثر عصاره های سیر و لیمو بر ترکیب اسید چرب و فاکتورهای کیفی تخم نمک سود ماهی قزل آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال
سید مهدی اجاق
علیرضا عالیشاهی و حجت میرصادقی
1394
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
داخلی(داخل دانشگاه)


اختراعات یا ابتکارات ثبت شده
ردیف
عنوان
سال ثبت
1
فرایند تولید روکش کیتوزانی با حساسیت کم در مقابل رطوبت
1392




 جوایز و بورس ها : 

ردیف
عنوان
اهدا كننده
سال دريافت
1
دانش آموخته ممتاز دانشگاه تربیت مدرس، سال 1389
دانشگاه تربیت مدرس
1390
2
دانش آموخته برتر آموزشی-پژوهشی-نوآوری بنیاد ملی نخبگان
بنیاد نخبگان
1389