نشست تخصصی ملی با موضوع «تنفس جنگل: صنعت چوب یا صناعت جنگل»، یکشنبه، دوم دیماه با حضور متخصصان، اساتید، مدیران و مسئولان سازمانهای مرتبط در سالن توحید دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این نشست با اشاره به مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۳۹۲ مبنی بر برنامه بهینهسازی پایش، حفظ، بهرهبرداری و مدیریت جنگلهای کشور گفت: متأسفانه پس از ابلاغ این مصوبه به دستگاههای مختلف، هیچ یک از دستگاهها به وظایف خود عمل نکردند.
دکتر شتایی بر لزوم اجرای قانون در هر حوزهای تأکید کرد و گفت: معتقد هستم که قانون بد به مراتب از بیقانونی بهتر خواهد بود و همه باید از قانون تبعیت کنیم.
وی با بیان اینکه در اجرای مدیریت جامع، توجه به علم و دانش ضروری است تصریح کرد: نیاز است تا تصمیمهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دارای پشتوانه علمی باشد.
این عضو هیأت علمی گروه جنگلداری دانشگاه با تأکید بر ضرورت پایداری در تصمیمگیری و تصمیمسازی در بدنه مدیریتی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت بهینه جنگلهای کشور را نیازمند بررسی مؤلفههای مختلف دانست.
سپس معاون دفتر جنگلداری و امور بهرهبرداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دانشگاهها را جایگاه مشورتهای فنی و علمی پیرامون سیاستهای راهبردی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دانست و بر نقش آفرینی بیشتر جوامع علمی در سیاستگذاری صحیح تأکید کرد.
مهندس حسن نعیمحسنی با بیان اینکه انتخاب روش مدیریت جنگلهای کشور باید در فضای عقلانی و نخبگانی صورت گیرد افزود: نیاز است تا قانون توقف بهرهبرداری از جنگلها با در نظر گرفتن همه جوانب اجرا شود.
وی وجود ۸ هزار و ۴۰۰ کیلومتر جاده جنگلی را سرمایهای دانست که باید از آن حفاظت شود تا بتوان نسبت به مدیریت جنگلهای کشور اقدام کرد.
معاون دفتر جنگلداری و امور بهرهبرداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه رها کردن مدیریت جنگلها باعث بروز پدیدههای مخرب متعدی خواهد شد گفت: بحث قاچاق چوب پدیدهای اجتماعی و چندوجهی است و نمیتوان دلیل افزایش آن در جامعه را تنها به واسطه اجرای قانون توقف بهرهبرداری از جنگلها عنوان کرد.
گفتنی است: در این نشست که با همکاری و به دبیری دکتر حنانه محمدی کنگرانی برگزار شد، سه پنل تخصصی شامل پنل محیط زیست توسط دکتر مرجان محمدزاده، پنل جنگل توسط دکتر محمدهادی معیری و پنل چوب توسط دکتر علی رفیقی ارائه شد.