عنوان خبر :  نشست علمی معدن کاوی سبز، فیتوماینینگ، در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد


عضو هیأت علمی گروه مدیریت مرتع دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در این نشست گفت: معدن کاوی سبز دانش نوین و رو به گسترش استفاده از گیاهان فرا انباشت‌گر(Hyperaccumolator) به منظور استخراج عناصر کمیاب و ارزشمندی همچون نیکل، روی، طلا و... از کانسارهای معدنی است. 

دکتر آرزو علیزاده افزود: در این تکنیک، گیاهانی که توانایی جذب فلزات با مقادیر بیش از یک درصد وزن خشک بیوماس را دارند در عرصه‌های طبیعی و برروی کانسارهای معدنی کشت می‌شوند. پس از رشد گیاه و جذب عنصر هدف، با درو کردن و برداشت اندام‌های هوایی گیاه یا استخراج شیره و لاتکس درختان و فرآوری بیوماس یا شیره درختان، عنصر فلزی استخراج و خالص‌سازی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در روش معدن کاوی بوسیله گیاهان، تخریب فیزیکی چشم‌انداز انجام نمی شود و بعلاوه از انتشار و گسترش آلودگی‌های ناشی از فعالیت استخراج نیز اجتناب می شود.

دکتر علیزاده افزود: با توجه به اینکه معادن متعدد فلزی و شبه فلزی در کشور ما وجود دارد، زمینه تحقیقاتی و مطالعاتی گسترده‌ای در این رابطه فراهم است. 

این عضو هیات علمی بابیان اینکه تحقیقات آتی مراکز علمی با تمرکز بر دو جنبه می‌تواند پیگیری شود، خاطرنشان کرد: شناسایی گونه های گیاهی که توانایی جذب مقادیر بالای عناصر فلزی و شبه فلزی را دارند و انجام مطالعات و تحقیقات پیشگام در قالب پایلوت‌های صحرایی، از جمله این تحقیقات می‌تواند باشد.

 تاریخ ارسال خبر :   19 دی 1403 - 12:08    |     تعداد بازدید :   29
 ارسال کننده :   روابط عمومی    |      کد خبر :   18121
 کلید واژه ها :   دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نظر شما

حاصل عبارت  25 + 7 :